4 maart 2018

Farmhouse Jazz & BluesBand

De historie van de Farmhouse Jazzband gaat terug tot 1983. In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazzband. Hoewel deze band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in binnen- en buitenland, werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde Stable Roof Jazzband.

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de band die lang of kort in de Stable Roof hebben gespeeld maar nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Stable Roof sound, vinden elkaar. De Farmhouse Jazzband wordt opnieuw opgericht.
De sound van de Chris Barber Jazz & Bluesband met haar strakke, stuwende ritmesectie, is weer leidend. Bij de Farmhouse-ritmesectie wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Ben Wever op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamische trio, dat de stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz maar tevens vurige rock-swing of meeslepende R&B brengt. Maar die ook fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R & B nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De blazerssectie, met trompettist Rob van Bergen, trombonist Hans van Wermeskerken (tevens bandmanager) en saxofonist/gitarist Michiel Pos, zorgt daarbij voor de typische trad jazz klankkleur, maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel Pos staan daar garant voor!

In deze bezetting van prima jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazzband zich in korte tijd weten te onderscheiden van de andere dixielandorkesten en speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazzband is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en waarbij de dansers als het ware naar de dansvloer gezogen worden!

Bezetting:

·

Michael Muller - trompet, zang

·

Michiel Pos - altsax, tenorsax, bluesgitaar, zang

·

Hans van Wermeskerken - trombone, zang

·

Gerard Tavenier - banjo, gitaar

·

Carla Tavenier-Kok – bas

·

Cees Heegstra - drums

.

Zie ook: http://www.farmhousejazzband.nl/

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 8,-

Vorige pagina

Wevolve