5 juni 2018

JJ Border Jazzmen

Jay Jay's Border Jazzmen is een soepel swingend jazzorkest met muzikanten uit de Achterhoek en Twente, dat speelt in een eigen, frisse stijl. Verrassend is de grote rol van de -Close harmony- zang, waarmee een breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken. Jay Jay's treedt regelmatig en met veel succes op in binnen- en buitenland.

In de zomer van 1999 was trombonist "Jay Jay" (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers - onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld – aan zich te binden en een nieuwe band was geboren: de Jay Jay's Border Jazzmen!

Jazz uut den Achterhook" werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de "Borders" van de jazz. Met o.a. country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Sinds een aantal jaren maken ook muzikanten uit Twente en de Veluwe deel uit van dit in oorsprong Achterhoeks orkest. Standplaats van JJBJ is Borculo met Hotel Berkel Palace als vaste repetitieruimte. Jay's Jay's Border Jazzmen kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit. De band treedt regelmatig en met succes op in jazzclubs door geheel Nederland en op bekende festivals, zoals in Domburg en 's Hertogenbosch, maar ook op verjaardagspartijen, jubilea en bedrijfsfeesten in binnen- en buitenland. Niet vreemd is het, dat de "Border-jazz" van JJBJ ook bij onze Oosterburen gretig aftrek vindt.

Tot de absolute hoogtepunten van het orkest behoren natuurlijk de trips naar Aruba en Madeira.

Bezetting:

·

Petro Wijnen - trompet en zang

·

Jac Meijs - trombone

·

Peter van den Bremen - klarinet, sax en zang,

·

Rob Koch - banjo en gitaar

·

Tom Brunsveld - bas en zang

·

Willem van de Toorn - drums.

Zie ook: http://www.jazzmen.nl/

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 8,=

Vorige pagina

  • JJ Border Jazzmen
Wevolve