2019-01-06 - Henk Bleumink Kwintet

De vier leden van het Henk Bleumink kwartet zijn bij het Hengelose- en Twentse jazzpubliek genoegzaam bekend en behoeven eigenlijk geen nadere introductie:

¯

Multi-instrumentalist Sietze de Leeuw is waarschijnlijk de meest gevraagde ambulante jazzmuzikant van Nederland. Dat is niet alleen omdat hij (tot nu toe) zo'n 7 blaasinstrumenten op meesterlijke wijze bespeelt en daardoor breed inzetbaar is, maar dat bovenal doet met een groot en flexibel improvisatietalent in alle denkbare jazzstijlen. En dat voor een geboren Fries!

¯

Hajé Nordbeck is, na vele buiten-regionale jaren en een carrière bij div. multinationals, tot grote vreugde van niet alleen jazzmuzikanten maar ook van cabaretbeoefenaars, enige jaren geleden teruggekeerd naar Twente en heeft zich sindsdien ontpopt als een node gemiste swingende pianist die van vele – zo niet van alle – markten thuis is.

¯

Van Jan te Maat jr. kan simpelweg gezegd worden dat hij als zoon van zijn vader het drummen niet alleen met de paplepel ingegoten kreeg, maar zelfs daarvoor al met de borstvoeding geïnjecteerd raakte met alles wat met ritme en trommels te maken heeft. Geen wonder dat hij een zeer veelgevraagde en gewilde allround ritme-motor is.

¯

Bandleader Henk Bleumink loopt nu zo'n dikke zestig jaar mee in de jazz- en lichte muziek en heeft zich, naast het basspelen, in de laatste decennia meer en meer toegelegd op het zingen van de betere en minder gehoorde nummers uit "The American Songbook". Zijn actuele repertoire bevat inmiddels zo'n 400 nummers.

¯

Speciaal voor deze gelegenheid (en wellicht ook nog voor gelegenheden hierna) schuift Jan Willem van der Kouwe (gitaar) bij dit kwartet aan. Hij studeerde aan de conservatoria van Enschede en Hilversum, was gitaardocent aan de muziekschool van Steinfurt (Dld), en speelde onder andere in The Real Deal en Yellow Cab. Tegenwoordig speelt Jan Willem in Local Heroes, jazztrio Nice 'n Easy en in Big Band '89.

We mogen ons dit keer dus gelukkig prijzen met de uitbreiding naar een kwintet.

Het eerste deel van het programma voor 6 januari bestaat - zoals verwacht en bekend - uit een groot aantal bekende en minder bekende evergreens en swing-nummers, zoals die ooit door Frank Sinatra, Ella Fitzegerald, Billie Holiday, Nat King Cole etc. etc. werden uitgevoerd, en nu nog steeds en opnieuw door b.v. Diana Krall, Tony Bennett (hoe lang nog?), Michael Bublé en Lady Gaga ten gehore worden gebracht.

Voor het tweede deel van de uitvoering kan het publiek zelf vrijblijvend een keuze maken uit een lijst van zo'n 100 nummers, zoals Hello Dolly en Take 5, om een paar uitersten te noemen.

Enige jaren geleden heeft het kwartet dit met veel succes in Vreden en Osnabrück uitgevoerd en wij verheugen ons op een bij voorbaat geslaagde reprise in Hengelo.

Bezetting:

·

Henk Bleumink – gitaar / vocals / bandleider

·

Sietze de Leeuw – fluit en saxen

·

Hajé Nordbeck – piano

·

Jan te Maat jr. – drums

·

Jan Willem van der Kouwe – gitaar (gastspeler)

Zie ook: https://www.facebook.com

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 8,-

Vorige pagina

Wevolve