2019-03-03 - Sunny Side Jazz Band

Gerrit Baas

 

Heeft een lange staat van dienst als trombonist in de New Orleans muziek. Geeft een dienende invulling aan de trombonepartij. Blaast subtiele melodielijnen, stevige riffs en knetterende uithalen. Zijn virtuose solo's laat hij altijd vergezellen van een vrolijke noot.

Pieter Swart

 

Pieter bespeelt de clarinet en saxen op z’n “Amerikaans”; soepel en melodieus en met een fluwele toon.Zijn voorbeelden zijn: Bob Kaper, Peanuts Hucko, Ken Peplowski en Scott Hamilton.

Samen met Sunny Side Jazzbands bassist Eric van Buijsen speelt Pieter in het Hotclub de France orkest “Quatre Tickets de Swing”.

Petro Wijnen

 

Petro bespeelt de trompet al vanaf z'n 9de jaar, eerst als lid van de Nijverdalse muziekvereniging KSW, daarna, in de jaren tussen 1986 en 1996, als trompettist in diverse dixieland orkesten waarvan de Rivertown Jazzband wel de bekendste was. Momenteel speelt hij als vaste trompettist in deJay Jay's Border Jazzmen en de Sunny Side Jazzband. 

Anne van der Wal

 

Anne van der Wal (1963) begon rond zijn 10e jaar met het bespelen van de ukelele. Zijn vader, bassist in diverse toonaangevende jazzorkesten in Noord-Nederland, legde de basis.

Rond zijn 15e schafte Anne een tenorbanjo aan. Deze banjo stond nog in ukelelestemming. Met de aanschaf van een goede Framusbanjo, waar hij nu nog steeds op speelt, werd de overstap naar tenorstemming gemaakt. Pas veel later is hij de gitaar erbij gaan doen.

Begonnen in een dixielandorkest gelieerd aan een Philips-vestiging te Drachten werd een start met het spelen in bands gemaakt. Na deze Dragtown Jazzband en invalbeurten in de Peattown Jazzband, speelde Anne 17 jaar lang naast zijn vader in looporkest De Harsenskrabbers. Met dit orkest werden 2 LP’s gemaakt.

Daarna volgde de Wetterwille Jazzband (1 CD), later het Noordnederlands Jazzorkest genoemd. Een uitstapje was het spelen als slaggitarist in een Hot Club de France kwartet, Swing de Paris (1 CD).

Tussendoor trad Anne af en toe op als invaller/gastsolist bij diverse bands, bijv. Andor’s Jazzband en de Hot Jazz Ambassadors uit Wenen. Op dit moment is Anne actief als freelancer en speelt hij zodoende in meerdere orkesten.

Vermeldenswaard is verder dat hij al twintig jaar met een collega-banjospeler Hein Overbeek, eveneens woonachtig in Assen, eens per twee weken oefent. Ze treden af en toe op onder de naam The Two Tenors en hebben samen een CD gemaakt.

Eric van Buijsen

 

Eric was al jong zeer heftig met muziek bezig. Hij kende alle solo’s van de trompet, clarinet en trombone van de platen van de “Dutch Swing College Band” uit het hoofd.

Als 14-jarige speelde hij mee met de vrienden van zijn 8 jaar oudere broer.
De muzieksoort was “oude stijl jazz” ook wel Dixieland genaamd.

De bas ontbrak bij deze mannen en daarmee werd de rol van Eric bepaald. Eric had in die tijd een kleine antieke bas en volgde lessen (met strijkstok) in het concertgebouw van Haarlem. Ervaring deed hij op in een schoolband en in diverse Haarlemse oude stijl jazzbands. Eric maakt vanaf de oprichting in 1980 deel uit van de “Sunny Side Jazzband”. Hij zorgt daar voor een stevig fundament.

Samen met Pieter Swart (klarinet en saxen) speelt Eric in het Hotclub de France orkest Quatre Tickets de Swing .

René Maertens

 

Beschrijf jezelf in 1 zin: Oprechte amateur die graag drumt. Houdt niet van popmuziek, maar naast jazz wel van klassiek en latin.

Wat vind je het allerleukst aan muzikant zijn: Samenspelen met gelijkgestemde enthousiastelingen. En optreden voor enthousiaste liefhebbers, die ook nog eens dansen.

Wat is het raarste dat je ooit tijdens een concert hebt meegemaakt: Uitgenodigd met een jazzband om op een festival bij Duinkerken te spelen, maar door een fout van de organisatie waren we een dag te vroeg en bleef de zaal dus leeg.

Wat is jouw (favoriete) instrument? Naast slagwerk; tenorsax, piano, cello en bas.

Bezetting:

·

Gerrit Baas – Trombone

·

Pieter Swart – Klarinet / Saxen

·

Petro Wijnen – Trompet

·

Anne van der Wal – Ukelele / Banjo / Gitaar

·

Eric van Buijsen – Contrabas

·

René Maertens – Drums

.

Zie ook: http://www.sunnysidejazzband.nl/

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 8,-

Vorige pagina

Wevolve