U bevindt zich hier:

2019-11-03 - Eastream Jazz Band

Vlnr: voorgrond: Bas Verwey, Caia Mangelsdorf en Henk van Amerongen

achtergrond: Lex Daan, Hans Heymen en Jan Thies

De muziek van de Eastream Jazzband is een mengeling van traditionele Jazz Standards en Zuid-Amerikaanse Jazz en een paar eigen composities, m.n. die van Henk van Amerongen. De jarenlange samerwerking en de daaruit voorgekomen vriendschappen van de bandleden is duidelijk te vernemen en te beluisteren in hun muziek. Zelf beschrijven ze dit als: We spelen gewoon wat we zelf ook fijn vinden om naar te luisteren.

De Eastream Jazzband vierde in 2018 hun 30-jarig bestaan en je kunt merken dat ze daar trots op zijn. De band is ontstaan na jamsessions in Oosterbeek en vanwege dit jubileum hebben ze ook gespeeld tijdens de 30e Airborne Music Night in Oosterbeek in 2018.

Bij de keuze van het repertoire zoekt de band altijd naar een optimale combinatie van melodie, harmonie en ritme, zodat het bij de uitvoering altijd swingt en spannend en lekker is om naar te luisteren.

Door de jaren heen zijn er opnames gemaakt, maar de beste resultaten zijn vastgelegd op 2 CD’s:

“A Wave of Eastream” en – In 2012 – “Eastream: Cheek to Cheek with Caia”.

Een goede indruk van die laatste CD krijgt u op YouTube, als u “Eastream” intypt of deze link direct gebruikt: https://www.youtube.com/watch?v=SkJ9wPrqJX4

Bezetting:

·

Henk van Amerongen – trompet, sax

·

Jan Thies – toetsen

·

Bas Verwey – gitaar, zang

·

Lex Daan – contrabas, zang

·

Hans Heymen – drums

·

Caia Mangelsdorf – zang

Zie ook: https://www.plugify.nl/eastream

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 10,-

Kaarthouders: gratis!

Vorige pagina

Wevolve