U bevindt zich hier:

2020-01-03 - The Farmhouse Jazz & Blues Band

03-FarmHouse-00

De historie van de Farmhouse Jazz & Blues Band gaat terug tot 1983. In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazz & Blues Band. Hoewel deze band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in binnen- en buitenland, werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde Stable Roof Jazzband.

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de band die lang of kort in de Stable Roof hebben gespeeld maar nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Stable Roof sound, vinden elkaar. De Farmhouse Jazz & Blues Band wordt opnieuw opgericht.
De sound van de Chris Barber Jazz & Blues Band met haar strakke, stuwende ritmesectie, is weer leidend. Bij de Farmhouse-ritmesectie wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch trio, dat de stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz maar tevens vurige rock-swing of meeslepende R&B brengt. Maar die ook fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R&B-nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De blazerssectie, met trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken (tevens bandmanager) en saxofonist/gitarist Michiel Pos, zorgt daarbij voor de typische trad jazz klankkleur, maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel Pos staan daar garant voor!

In deze bezetting van prima jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden van de andere dixielandorkesten en speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazz & Blues Band is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en waarbij de dansers als het ware naar de dansvloer gezogen worden!

Bezetting:

·

Michael Muller - trompet, zang

·

Michiel Pos - altsax, tenorsax, bluesgitaar, zang

·

Hans van Wermeskerken - trombone, zang

·

Gerard Tavenier - banjo, gitaar

·

Carla Tavenier-Kok – bas

·

Cees Heegstra - drums

.

Zie ook: http://www.farmhousejazzband.nl/

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 8,-

Vorige pagina

Wevolve