U bevindt zich hier:

2020-05-03 - Quatre Tickets de Swing - Verplaatst naar: 11 nov. 2021

1999 - 2010:
Het kwartet ‘Quatre Tickets de Swing’ is eind 1999 geformeerd en bestaat uit vier musici uit Zwolle en omgeving, allen met vele jaren bandervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl”.

Het bijzondere karakter van dit genre trok de bandleden sterk aan.

Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingkwintet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt een grote rol speelde door zijn fabuleuze solowerk. Hierdoor werd de gitaar een erkend solo-instrument, wat het tot op de dag van vandaag is. Maar hij bracht tevens een speciaal ritme en door het gebruik van akoestische gitaren en contrabas ontstond een swing die tegenwoordig bekend staat als “zigeuner-jazz”. Het is trouwens de enige jazzvorm die in Europa is ontstaan en alleen al daardoor bijzonder!

Het beroemde “Quintette”, met daarin ook meesterviolist Stéphane Grappelli, was het huisorkest van de grote Parijse jazzclub “Hot Club de France”.  Deze organisatie haalde diverse beroemde jazzmusici uit Amerika om concerten te geven en plaatopnamen te maken, uiteraard ook vele met Django Reinhardt.
Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.

Vanaf 2011 werd een zangeres toegevoegd voor het vocale deel van het repertoire. Tijdens optredens worden instrumentale en vocale stukken afwisselend gespeeld.

Bezetting:

·

Inge Alberts - vocals

·

Peter Swart – klarinet / saxen / vocals

·

Georg Lankester – (solo)gitaar

·

Arthur Siero – gitaar

·

Eric van Buijsen – contrabas

.

Zie ook: https://www.quatreticketsdeswing.com/

Het concert begint om 16.00 uur

Toegang: € 10,-

Kaarthouders: gratis!

Vorige pagina

Wevolve