U bevindt zich hier:

2024-03-03 - The Never Mind Jazz Band

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de Jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929.

Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke), tot aan de vroege Big Bands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington). De originelen zijn zodanig “teruggearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.

De NMJB is een graag geziene gast in Jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren een optreden op het North Sea Jazzfestival (1988) en uitnodigingen voor jazzfestivals en optredens in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en op het prachtige Isola del Garda in Italië.

Bij het 25-jarig jubileum in 2002 waren de onnavolgbare Bratislava Hot Serenaders uit Slowakije en crooner/performer Henry De Winter uit Berlijn de gasten van de band.

De NMJB had de Serenaders eerder in Hongarije ontmoet. Met het optreden op het jubileumfeest hadden ze hun Nederlandse première. Inmiddels is in 2012 ook het 35-jarig jubileum gevierd, waarbij de CD “Charleston Is The Best Dance After All” werd gepresenteerd.

In april 2017 werd het 40-jarig jubileum gevierd met een jubileumconcert in de Eindhovense Jazzclub OSJE.

Bezetting:

·

Henk Velema – cornet/zang/voicewhistle, muzikaal leider

·

Peter Biemans – trombone/klarinet/zang

·

Ad van Erp – klarinet/alt-, sopraansax/sopranino fluit/zang

·

Nol van Iersel – banjo/zang, zakelijk leider

·

Joris Nieuwendijk – bastuba

·

Christ Vingerhoets – drums

·

Han Strijbos - geluidstechniek

 

Zie ook: https://www.nevermindjazzband.com/nmjb/?page_id=75&lang=nl

Het concert begint om 16.00 uur

The Green Room - Schouwburg Hengelo

Toegangsprijs: € 10,00

(bij de kassa van JCH, tijdens het concert)

Kaarthouders: Gratis (!)

Vorige pagina

Wevolve